Nvidia overhaler Microsoft som verdens næststørste virksomhed, med aktier der skyder i vejret

Hvordan kan Nvidia blive større end Microsoft? Og hvad driver deres markedsværdi til nye højder?

Mandag oplevede Nvidia-aktien en imponerende stigning på 4,2%, hvilket sendte virksomhedens markedsværdi op på 3,19 billioner dollars. Dette placerede Nvidia foran Microsoft, som nu har en markedsværdi på 3,07 billioner dollars, og gjorde Nvidia til verdens næststørste virksomhed efter Apple. Det er første gang i seks uger, at Nvidia overhaler Microsoft i markedsværdi.

Stigningen i Nvidias aktie kommer på trods af et bredere fald på aktiemarkedet, hvor S&P 500-indekset faldt med 0,6% på grund af stigende obligationsrenter og oliepriser. Mens store tech-virksomheder som Apple, Google, Amazon og Meta alle oplevede tab mandag, fortsatte Nvidia sin opadgående kurs.

Hvorfor stiger Nvidia-aktien?

Nvidias opgang skyldes blandt andet positive nyheder fra andre AI-relaterede virksomheder. For eksempel meldte Super Micro Computer om stærkt salg af deres væskekølingsprodukter, som anvendes sammen med Nvidias grafikkort (GPU’er). Efterspørgslen efter Nvidias AI-teknologi fortsat er høj, hvilket blandt andet skyldes investeringer fra giganter som Microsoft, Alphabet og OpenAI.



Baggrunden for Nvidias vækst

Nvidia har oplevet en markant stigning i deres markedsværdi i løbet af de seneste to år, og de har formået at kapitalisere på AI-boomet. Tidligere var Nvidia mest kendt for deres grafikprocessorer til videospil, men med den stigende interesse for generativ AI har Nvidia forvandlet sig til en af Wall Streets yndlinge. Aktien har leveret en afkast på 26 % siden begyndelsen af september, hvilket overgår både S&P 500’s og deres trillion-dollar-peers’ præstationer.

Store tal og store forventninger

Forventningerne til Nvidias økonomiske resultater er også høje. Ifølge Forbes siger FactSet-forudsigelser, at virksomheden forventes at rapportere justerede overskud på 21,9 milliarder dollars i det igangværende kvartal, hvilket svarer til en stigning på mere end 80 % i forhold til året før og en imponerende 1.000 % stigning sammenlignet med samme periode i 2022.

Denne kombination af stærke resultater og en blomstrende AI-industri gør, at Nvidia ser ud til at have et solidt fundament for yderligere vækst.