OpenAI beder om afvisning af Elon Musks sag, som de kalder et PR-stunt

Elon Musk har sagsøgt OpenAI for at have svigtet deres oprindelige mission om at skabe AI til gavn for menneskeheden. Men OpenAI mener, det hele er en del af Musks plan for at fremme sin egen AI-virksomhed.

OpenAI har officielt bedt en californisk føderal domstol om at afvise Elon Musks sag mod dem. Ifølge OpenAI er Musks sagsanlæg intet andet end et forsøg på at skade virksomheden og fremme sin egen AI-startup, xAI. Musk anklagede i august OpenAI for at have svigtet sin oprindelige mission om at udvikle kunstig intelligens, der skulle gavne menneskeheden. Men OpenAI mener, at Musk blot forsøger at skabe opmærksomhed og et forspring til sin egen virksomhed.

En personlig kamp?

Ifølge dokumenter indsendt til retten, hævder OpenAI, at Musk tidligere støttede deres mission om at udvikle en kunstig generel intelligens (AGI), der kan udføre opgaver på et menneskelignende niveau. Men Musk trak sig fra projektet, da han ifølge OpenAI ønskede større kontrol over virksomheden og mislykkedes med at dominere den.

Efterfølgende startede Musk sin egen AI-virksomhed, xAI, og nu forsøger han ifølge OpenAI at bruge retssystemet til at få en konkurrencemæssig fordel. Det hele kommer efter, at Musk droppede en tidligere retssag mod OpenAI i juni, men nu har genåbnet den ved en føderal domstol.



Er det hele et PR-stunt?

OpenAI kalder Musks anklager for et "PR-stunt", som er baseret på ubegrundede påstande om brud på kontrakt og falsk markedsføring. De mener, at Musks sagsanlæg er en gentagelse af den tidligere sag, som han droppede, men nu forsøger at føre videre uden reelle beviser.

OpenAI understreger, at Musk selv var med til at indse i 2017, at en profitdrevet model ville være nødvendig for at kunne nå målene om at udvikle kunstig intelligens, og at han forsøgte at blive CEO og hovedaktionær i deres for-profit-afdeling. Da de ikke kunne blive enige om Musks betingelser, valgte han at trække sig.

Hvad sker der nu?

Selvom Musk endnu ikke har kommenteret på OpenAI's seneste skridt, er det tydeligt, at konflikten langt fra er slut. Spørgsmålet er, om Musk virkelig kan bevise, at OpenAI har svigtet deres mission – eller om det hele blot er en del af hans plan for at fremme xAI.

Se det originale indhold her.

Artiklens Tags: