OpenAI værdisat til 1.1 billioner kroner efter ny kapitalrunde

OpenAI er en af de førende virksomheder inden for kunstig intelligens, har sikret sig en investering på 46 milliarder kroner, hvilket nu værdisætter virksomheden til 1.1 billioner kroner. Denne markante stigning i værdi repræsenterer næsten en fordobling af selskabets værdi siden begyndelsen af året.

Centrale fakta:

  • Kapitaltilførsel: De 46 milliarder kroner skal bruges til at styrke virksomhedens forskning inden for AI, videreudvikling af produkter og tjenester samt øge deres computerkraft.
  • Investorer: OpenAI har modtaget investeringer fra store spillere som Thrive Capital, SoftBank, Nvidia og Microsoft, hvor Microsoft alene har investeret lidt under 7 milliarder kroner.
  • Ny værdiansættelse: Med en værdiansættelse på 1.1 billioner kroner er OpenAI næsten dobbelt så meget værd som i februar, hvor virksomheden blev værdisat til ca. 560 milliarder kroner.

OpenAI har firedoblet sin værdi siden 2023, hvor virksomheden var værdisat til 210 milliarder kroner. Siden da har OpenAI øget sin medarbejderstab fra 1.000 til 1.700 ansatte og har fået fortsat økonomisk støtte fra teknologigiganter som Microsoft, der har investeret mindst 91 milliarder kroner i virksomheden siden 2019. OpenAI forventer at generere en omsætning på 25 milliarder kroner i år, men forventer samtidig et underskud på omkring 34 milliarder kroner.

Med overgangen til en for-profit-struktur forventes OpenAI at tiltrække flere investorer, hvilket kan tage flere år at gennemføre fuldt ud.

Artiklens Tags: