Opsigtsvækkende liste: Se listen med de mest shortede danske aktier

De fem mest shortede danske aktier i øjeblikket afslører et spændende billede af markedets potentielle usikkerhed.

Shorting, er en strategi, hvor investorer låner aktier og sælger dem med håb om at købe dem tilbage til en lavere pris, hvilket betyder, at de tjener penge på kursfald. Når en aktie er stærkt shortet, indikerer det, at mange investorer forventer, at prisen vil falde. Her er de fem aktier, som investorerne potentielt forventer vil falde i værdi.

1. GN Store Nord A/S: Shorted med 8,7%

GN Store Nord A/S topper listen med 8,7% af aktierne shortet. Selskabet, der er kendt for sine høreapparater og audio-teknologi, har i de seneste måneder været under pres, hvilket sandsynligvis har skabt grundlag for shorting. Investorerne spekulerer i, at GN Store Nord vil se yderligere kursfald på baggrund af udfordringer med vækst og stigende konkurrence.

2. ISS A/S: Shorted med 7,00%

ISS A/S, som er en global servicevirksomhed, indtager andenpladsen med 7% shortede aktier. Virksomheden har i længere tid været påvirket af ændringer i arbejdsmarkedet, herunder omkostningspres og tilpasninger i arbejdsstyrken. Investorerne ser ud til at have en negativ forventning til ISS.

3. ChemoMetec A/S: Shorted med 6,80%

På tredjepladsen finder vi ChemoMetec A/S, som er shortet med 6,80%. Denne biotekvirksomhed, der specialiserer sig i celletællingsteknologi, er kendt for sin teknologiske innovation.

4. Noble Corporation Plc: Shorted med 5,09%

Noble Corporation Plc, som opererer inden for offshore boring, er den fjerde mest shortede aktie med 5,09%. Olie- og gasindustrien har været udsat for svingende priser og politisk usikkerhed, hvilket ofte fører til store udsving i aktiekurserne. Dette gør Noble Corporation til et oplagt mål for shorting, da mange investorer forudser yderligere udfordringer i sektoren.

5. Bavarian Nordic A/S: Shorted med 4,10%

Bavarian Nordic A/S, en biotekvirksomhed med fokus på vacciner, er den femte mest shortede aktie med 4,10%. Virksomheden har i længere tid været et fokusområde for short-sælgere, især på grund af udfordringer med vaccineudvikling og markedspres. Investorerne ser tilsyneladende en risiko for yderligere nedtur, hvilket afspejles i den betydelige short-interesse.

Du kan læse mere på Finanstilsynet her