Overraskende liste: Se de 5 mest shortede danske aktier

I Danmark er der flere store selskaber, der er blevet shortet, og nogle af de mest shortede aktier er GN Store Nord, ISS og ChemoMetec. Læs videre for at få et overblik over de fem mest shortede danske aktier lige nu

Shorting er en strategi, hvor investorer låner aktier for at sælge dem med forventningen om at kunne købe dem tilbage til en lavere pris. Denne metode bruges især, når investorer forudser et kursfald i en aktie. I Danmark er der i øjeblikket flere store selskaber, som har opnået høje short-positioner. Her er en oversigt over de fem mest shortede danske aktier lige nu.

1. GN Store Nord A/S: Shortet med 9,89%

På førstepladsen over de mest shortede aktier i Danmark finder vi GN Store Nord A/S, som er shortet med 9,89%. GN Store Nord producerer høreapparater og andre audioprodukter. Det høje antal short-positioner tyder på, at mange investorer forventer yderligere modvind for selskabet.

Denne markante short-andel gør GN Store Nord til en aktie, som mange følger nøje. De store short-positioner kan skabe pres på aktiekursen, men hvis der opstår positive nyheder, kan det også føre til en "short squeeze", hvor short-sælgere tvinges til at købe aktien tilbage til en højere pris.

2. ISS A/S: Shortet med 6,84%

ISS A/S, som er en global serviceleverandør inden for rengøring, ejendomsdrift og supporttjenester, ligger på andenpladsen med 6,84% af aktierne shortet.



3. ChemoMetec A/S: Shortet med 6,56%

På tredjepladsen finder vi ChemoMetec A/S, som er shortet med 6,56%. ChemoMetec er en biotekvirksomhed, der specialiserer sig i produktion af celletællingsudstyr.

Den høje short-andel tyder på, at markedet tvivler på, om ChemoMetec kan leve op til de tidligere vækstforventninger. Dette gør aktien volatil og spændende at følge, da enhver positiv udvikling i virksomheden kan føre til en hurtig reaktion fra short-sælgere.

4. Noble Corporation Plc: Shortet med 5,32%

Noble Corporation Plc, en virksomhed i olie- og gasindustrien, er på fjerdepladsen med 5,32% af aktierne shortet. Noble Corporation har stået over for udfordringer som følge af volatiliteten i råvarepriser og det globale skifte mod bæredygtig energi, hvilket har ført til et pres på aktiekursen.

5. Bavarian Nordic A/S: Shortet med 4,32%

På femtepladsen finder vi Bavarian Nordic A/S, som er shortet med 4,32%. Bavarian Nordic er en biotekvirksomhed, der udvikler vacciner, og aktien har tidligere oplevet store kursudsving.

Du kan læse mere på Finanstilsynet her