Overvejer du at købe en kinesisk elbil? Her er hvorfor det kan blive et problem

Overvejer du at købe en kinesisk elbil? Nye beslutninger fra EU kan snart gøre det dyrere end forventet. Læs mere om, hvad det betyder for dig som forbruger.

Elbiler har været en trend længe efter flere lande har ydet støtte til elbilskøberne og den generelle hverdagssnak om elbiler har opnået norm-status. I hvert fald i Danmark.

Kinesiske elbiler har også været en trend herhjemme. Det er ikke længe siden xpeng mærket kom til Danmark. Nu er der dog problematikker forude for de kommende elbilskøbere. Læs hvorfor nedenfor.

EU har netop vedtaget en ny told på kinesiske elbiler, der kan ændre markedet markant for forbrugerne. Baggrunden for beslutningen er en stigende bekymring i EU over de subsidier, som den kinesiske regering angiveligt yder til deres producenter af batterielektriske køretøjer (BEV’er).

Dette giver de kinesiske bilproducenter en konkurrencemæssig fordel i Europa, og det har ført til et pres for at skabe mere lige vilkår for europæiske producenter.

Hvad betyder det for dig som forbruger?

For danske forbrugere, der overvejer at købe en kinesisk elbil, kan beslutningen medføre øgede priser på modeller fra kinesiske mærker. Med den nye told kan kinesiske biler miste deres fordel, hvilket kan skubbe forbrugerne i retning af europæiske mærker.



Fortsat dialog med Kina

På trods af at tolden nu er vedtaget, arbejder EU og Kina stadig på en mulig alternativ løsning. Begge parter forsøger at finde en aftale, der overholder Verdenshandelsorganisationens (WTO) regler. Målet er at begrænse de økonomiske konsekvenser, samtidig med at man fastholder kravet om retfærdig konkurrence på bilmarkedet.

Hvor meget told indføres der?

Efter EU’s seneste beslutning står det klart, at kinesiske elbiler vil blive pålagt en told på op til 45%, hvilket kan få stor indflydelse på prisen, når de når det europæiske marked.

Læs mere om dette på CNBC her.

Artiklens Tags: