Rivian i problemer: Produktionsmål skåret ned – aktien falder

Rivian står over for produktionsudfordringer, men hvad betyder det for fremtiden for den populære elbilproducent? Få indblik i situationen her.

Aktiekursen falder efter nedjustering af produktionsmål

Den amerikanske elbilproducent Rivian har haft et hårdt kvartal, hvilket resulterede i, at aktiekursen faldt med 3% i fredags. Faldet kommer i kølvandet på nyheden om en betydelig nedjustering af selskabets produktionsmål for året. Rivian har nu reduceret deres oprindelige mål på 57.000 biler til et sted mellem 47.000 og 49.000 køretøjer.

Komponentmangel bremser produktionen

Ifølge Rivian er årsagen til de nedjusterede produktionsmål en produktionsforstyrrelse forårsaget af mangel på en vigtig komponent, der bruges i deres R1-biler og kommercielle varevogne. Mangelproblemet startede i tredje kvartal og er ifølge selskabet blevet mere alvorligt de seneste uger.

"Denne mangel på forsyninger startede i tredje kvartal og er blevet mere alvorlig i de seneste uger. Som følge heraf justerer vi vores årlige produktionsmål til mellem 47.000 og 49.000 køretøjer," udtaler Rivian.

Det erfarer CNBC her.

Vigtig komponent i motorerne mangler

En talsmand for Rivian har bekræftet, at den manglende komponent er en del af deres in-house motorer, men har afvist at give yderligere detaljer om problemet. Uanset hvad har komponentmanglen en direkte indvirkning på deres evne til at producere det oprindeligt planlagte antal køretøjer.

Leveringsmålene fastholdes trods udfordringerne

Trods forsyningsmanglen fastholder Rivian deres årlige leveringsmål. Selskabet forventer stadig at levere mellem 50.500 og 52.000 køretøjer i 2023, hvilket kun udgør en beskeden vækst i forhold til året før.



Hvad betyder det for Rivians fremtid?

Rivians udfordringer med at opnå deres produktionsmål stiller spørgsmålstegn ved deres fremtidige konkurrenceevne på det elektriske bilmarked. Med stigende konkurrence fra andre store producenter af elbiler bliver det afgørende, hvordan Rivian håndterer deres forsyningsproblemer og fremtidige produktion.

Artiklens Tags: