Sådan fik Kristina Saffran rejst 700 millioner kroner til behandling af spiseforstyrrelser online

Fra at kæmpe med anoreksi som barn til at grundlægge en virksomhed, der har rejst millioner til behandling af spiseforstyrrelser – Kristina Saffran har gjort sin personlige kamp til en mission, der hjælper tusindvis.

Kristina Saffran blev diagnosticeret med anoreksi, da hun var blot 10 år gammel. Trods adskillige hospitalsophold faldt hun hurtigt tilbage i de samme destruktive vaner efter udskrivelsen.

"Jeg vidste ikke, hvordan jeg skulle tage vare på mig selv, og det gjorde min familie heller ikke,"

Fortæller Saffran ifølge Forbes.

Hendes forældre fandt dog en alternativ behandlingsform kaldet familiebaseret terapi, hvor familien blev dybt involveret i hendes behandling. Selvom det var en hård kamp, hjalp denne tilgang Saffran med at komme sig. Det blev fundamentet for hendes fremtidige mission.

Fra personlig kamp til global indsats

Efter sin egen bedring startede Saffran organisationen Project HEAL, der arbejdede for at give flere børn adgang til behandling. Men hun indså hurtigt, at filantropi alene ikke kunne løse problemet. For at skabe en større forskel grundlagde hun i stedet Equip, en online platform, der tilbyder familiebaseret terapi og andre nødvendige ressourcer til at behandle spiseforstyrrelser.

Equip er blevet et stort hit, ikke kun fordi det tilbyder terapi online, men også fordi det omfatter tjenester, der ikke altid er tilgængelige i traditionelle klinikker, såsom kostvejledning og støtte fra forældre og jævnaldrende, der har været igennem lignende situationer.

Sikring af forsikringsdækning

En af Saffrans største bedrifter var at sikre, at Equip blev dækket af forsikringsselskaber. I dag har Equip aftaler med mere end 25 store forsikringsselskaber i USA og har behandlet over 5.000 patienter. Saffran har samlet over 700 millioner kroner fra investorer, hvilket gør det muligt at nå endnu flere mennesker.

En mission med en bredere rækkevidde

Nu arbejder Equip på at udvide deres tjenester til at inkludere voksne og lavindkomstgrupper, som traditionelt ikke har haft lige adgang til behandling. Dette arbejde er afgørende, da anoreksi og andre spiseforstyrrelser ikke kun rammer én bestemt gruppe.

Kristina Saffran og hendes team har vist, at med dedikation og innovation kan selv de største udfordringer i sundhedssektoren tackles på nye måder, og Equip er på vej til at blive en central aktør i kampen mod spiseforstyrrelser.

Artiklens Tags: