Se listen: De 5 mest shortede aktier på det danske marked

De fem mest shortede danske aktier lige nu giver et interessant indblik i, hvilke selskaber investorerne satser på vil falde i værdi. Se hvilke aktier, der topper listen, og hvorfor de bliver shortet.

Shorting er en investeringsteknik, hvor aktier lånes og sælges med en forventning om, at kursen vil falde, så aktierne kan købes billigere tilbage senere. I øjeblikket er der stor interesse for at shorte disse fem aktier på det danske aktiemarked. Læs videre for at finde ud af, hvilke der er tale om.

1. GN Store Nord A/S – 8,33% shortede aktier

Øverst på listen finder vi GN Store Nord A/S, hvor hele 8,33% af aktierne er shortet. GN Store Nord, der er kendt for sine produkter inden for høreapparater og audiologiske løsninger, har været udfordret på grund af hård konkurrence og ændringer i branchen, hvilket har medført usikkerhed blandt investorerne.

2. ISS A/S – 6,9% shortede aktier

På andenpladsen ligger ISS A/S med 6,9% shortede aktier. ISS - en global leder inden for facility management. Blandt deres aktier, findes der også en større short interesse blandt investorer.

Læs også: Vores artikel om C25 aktier

3. ChemoMetec A/S – 6,79% shortede aktier

ChemoMetec A/S kommer ind på tredjepladsen med 6,79% shortede aktier. ChemoMetec, der leverer analyseudstyr til biotekindustrien, har oplevet vækst og efterspørgsel, men står samtidig over for udfordringer med at leve op til markedets forventninger om høj rentabilitet, hvilket har gjort aktien attraktiv for shorting.

4. Noble Corporation plc – 5,17% shortede aktier

Noble Corporation plc ligger på fjerdepladsen med 5,17% shortede aktier. Noble, som er aktiv inden for offshore-boreindustrien, har haft en volatil kursudvikling på grund af udsving i oliepriser og en generel usikkerhed inden for energisektoren. Dette har fået investorerne til at spekulere i yderligere kursfald.



5. Zealand Pharma A/S – 4,24% shortede aktier

På femtepladsen finder vi Zealand Pharma A/S, hvor 4,24% af aktierne er shortet. Zealand Pharma, der er en vigtig aktør inden for biotek og udvikling af nye lægemidler, har tiltrukket short-investorer på grund af de store risici og omkostninger, der er forbundet med lægemiddeludvikling.

Du kan læse mere fra Finanstilsynet her