Sidste nyt: Nordea giver erstatning til deres kunder

Efter næsten en måneds forstyrrelser tilbyder Nordea nu erstatning til deres kunder.

DDoS-angreb forstyrrer Nordeas tjenester

Efter at have været mål for vedvarende DDoS-angreb i næsten en måned, har Nordea oplevet omfattende problemer med deres digitale banktjenester. Angrebene har i flere uger gjort det svært for bankens kunder at få adgang til vigtige funktioner, som kontoviews, kortbetalinger og hævning af penge fra pengeautomater. Forstyrrelserne har især været problematiske for dem, der var afhængige af at benytte den digitale bank på daglig basis.

Angrebene medførte frustrerede kunder, der ikke kunne gennemføre betalinger eller få adgang til deres penge, hvilket i nogle tilfælde har forårsaget økonomisk skade.

Mulighed for erstatning

Som svar på disse problemer har Nordea nu introduceret en reklamationsmulighed for deres kunder. På bankens hjemmeside kan du finde en reklamationsblanket under afsnittet "forstyrrelser i banktjenesten", hvor du kan søge erstatning, hvis du har oplevet økonomiske tab som følge af de mange forstyrrelser.



"Hvis forstyrrelserne i Nordeas tjenester har forårsaget dig økonomisk skade, kan du indsende en reklamation", meddeler Nordea på deres hjemmeside.

Det skriver Finanswatch her.

Det betyder, at de kunder, der har lidt økonomisk tab under de langvarige DDoS-angreb, nu kan indsende deres reklamation og søge kompensation.

Hvem kan få erstatning?

Erstatning vil dog ikke blive tildelt automatisk. Om du er berettiget til kompensation afhænger af, om din sag falder ind under bankens erstatningsregler i henhold til de gældende aftalevilkår. Det er derfor vigtigt, at kunderne dokumenterer eventuelle økonomiske tab, de har oplevet i løbet af perioden med forstyrrelser.

Reklamationsblanketten giver kunderne en mulighed for at få deres sag vurderet, men Nordea vil vurdere hver sag individuelt for at afgøre, om kompensation er relevant.

Tjenester vender tilbage til normal drift

Nordea har oplyst, at bankens tjenester gradvist er ved at vende tilbage til normalen, og at forstyrrelserne er blevet løst.

De langvarige DDoS-angreb har sat både bankens og kundernes tålmodighed på prøve. For mange har perioden med utilgængelige tjenester ført til frustration og potentielt økonomisk tab, især for dem, der har haft akut brug for bankens tjenester i denne periode.