Skal du ud at spise? Ny restaurantregel trådte i kraft 1. marts

Mange danskere aner ikke, at denne ændring allerede gælder – men det kan påvirke dit næste restaurantbesøg

Hvis du skal ud og spise, er der én ny regel, du bør kende.

Den er allerede trådt i kraft. Reglen betyder, at du som gæst nu har ret til at stille ét bestemt spørgsmål, og få et præcist svar.

Men det er de færreste, der er klar over, at reglerne allerede gælder.

Skal kunne svare på én ting

Uanset om du nyder en bøf, kylling eller schnitzel, kan du nu kræve at få at vide, hvor kødet kommer fra.

Det gælder ikke kun på fine restauranter, men også hos burgerbarer, grillsteder og kantiner. Personalet skal kunne give dig svar – enten mundtligt eller skriftligt – hvis du beder om det.

Restaurantgæsten har ret til at modtage oplysningerne,” fastslår Fødevarestyrelsens chefjurist Elin Häggqvist.

Reglen gælder for alle former for kød fra gris, får, ged og fjerkræ, og det er op til spisestederne selv at sikre, at informationen er tilgængelig for personalet.



En regel med en skjult mission

Myndighederne håber, at tiltaget vil gøre det lettere for gæster at træffe bevidste valg, når de spiser ude – og samtidig gavne den lokale kødproduktion.

“Mange vil gerne træffe bevidste valg, selv når de går på restaurant, og nu gør vi det nemmere,” udtaler landdistriktsminister Peter Kullgren.

Og her kommer afsløringen: Reglen gælder i Sverige.

Så hvis du – som mange danskere – tager turen over Øresund for at nyde lidt billigere mad og drikke, har du altså nu en ny ret, du kan gøre brug af, når du sætter dig ved bordet.

Det handler ikke kun om, hvad der står på menuen – men også om, hvor det kommer fra.

Artiklens Tags: