Slipper bondemanden for at køre traktor? Landbrugets svar på Tesla

Selvkørende traktorer er ved at revolutionere landbruget. Men er denne nye teknologi fra Tyskland en gamechanger for industrien?

En autonom traktor, der arbejder uden behov for en fører, er i øjeblikket under omfattende tests i Tyskland. Bag denne teknologiske innovation står de tyske firmaer Lemken og Krone. Traktoren, som har en imponerende motoreffekt på 230 hk og vejer over otte tons, er designet til opgaver som græsslåning og jordbehandling. Særligt bemærkelsesværdigt er det moderne design uden førerhus, hvilket giver traktoren et fremtidigt udtryk.

GPS og præcise data – nødvendig for succes

En af de centrale tests omhandlede præcisionen af GPS-data og geofencing, som sikrer, at traktoren forbliver inden for de definerede arbejdsområder. Dette var afgørende for effektiv græsslåning, hvor traktoren i det store hele klarede opgaven godt, men mødte udfordringer ved at navigere omkring forhindringer og på ujævnt terræn. Korrekt højdejustering var særligt vigtig for at sikre, at kun energirigt foder blev høstet – en udfordring, traktoren kun delvist mestrede.



Effektiv jordbehandling

I den anden test blev traktorens evner inden for jordbehandling, også kendt som kultivering, sat på prøve. Her blev dens ruteplanlægning og evne til at undgå blokeringer testet. Selvom der var mindre problemer med GPS-signalet, klarede traktoren til sidst opgaven tilfredsstillende og efterlod et fint såbed, der levede op til kravene.

Udfordringer før markedsføring

En af de vigtigste tests handlede om traktorens evne til at opdage farer. I en test stoppede traktoren succesfuldt foran en falsk forhindring, hvilket bekræftede, at sikkerhedssystemerne fungerede. Udviklerne understregede dog, at yderligere optimeringer er nødvendige for at finpudse teknologien og gøre den markedsmoden. Ifølge selskaberne kan traktoren være på markedet om tre til ti år.

Selvom prisen endnu ikke er fastlagt, forventes den at ligge i den sekscifrede kroneklasse. Målet er at gøre traktoren nem at betjene, så landmænd kan tage den i brug uden omfattende oplæring.

Se det originale indhold her.

Artiklens Tags: