Sony tjener styrtende på spil og musik, men der lurer problemer forude

PlayStation og popmusik trækker store overskud hjem til Sony, men der er mørke skyer i horisonten.

Sony har netop offentliggjort deres regnskab for det seneste regnskabsår og det ser godt ud. Virksomheden kunne notere sig en profit på hele 1,14 billioner yen, svarende til cirka 6,9 milliarder kroner. Det er en stigning på 18% sammenlignet med året før.

Men selvom bundlinjen er flot, er det ikke alle dele af forretningen, der buldrer fremad.

Spil og musik holder Sony flyvende

Sony tjener godt på to af deres mest populære områder: Spil og musik. PlayStation-universet kører fortsat stærkt, og musikken. Både streaming og fysiske udgivelser, trækker gode tal.

Især kunstnere som SZA, Beyoncé, Travis Scott og Future & Metro Boomin har solgt godt på verdensplan. I Japan har albummet “Lost Corner” af Kenshi Yonezu ligget i top, tæt fulgt af Stray Kids og Six Tones.

Filmdivisionen havde også succes med biografsucceser som “Venom: The Last Dance” og “Bad Boys: Ride or Die”, som trak folk i biografen og penge i kassen.



Finans og fremtid under pres

Derimod haltede Sonys finansafdeling bagefter. Indtægterne stagnerede, og det trækker ned i det samlede billede.

Salget i årets sidste kvartal (januar til marts) faldt med 24% i forhold til samme periode året før, selvom overskuddet stadig steg en smule til 1,2 milliarder kroner.

Og fremtiden ser mere usikker ud: Sony forventer, at overskuddet næste år falder med næsten 13%, bl.a. på grund af amerikanske toldsatser, der presser eksporten.

Aktiemarkedet reagerer med skepsis

Trods de flotte overskud for regnskabsåret, reagerede investorerne negativt. Sony-aktien faldt med 3% i morgenhandlen på børsen i Tokyo.

Sony regner med en omsætning på 11,7 billioner yen i det kommende år, ca. 71,1 milliarder kroner, hvilket vil være et fald på knap 3% sammenlignet med i år.

Så selvom spil og musik giver penge i kassen, skal Sony nu finde ud af, hvordan de håndterer stigende globale handelsbarrierer og en mere udfordrende økonomisk virkelighed.

Se kilden til indholdet her.