S&P 500 rammer ny top, men der er problemer: Her er hvorfor

Selvom S&P 500 nåede et nyt højdepunkt denne uge, er der flere tegn, som bør få optimistiske investorer til at tænke sig om.

Når man ser nærmere på de underliggende faktorer, er billedet ikke helt så smukt, som det måske ser ud. Her er nogle vigtige punkter, der bør tages i betragtning, når man ser på markedets fremtid.

Negativ divergence i aktiemarkedet

S&P 500’s daglige prischart viser en flot opadgående trend, men når man ser på det relative styrkeindeks (RSI), er der grund til bekymring. Mens S&P 500 stiger, falder RSI - en såkaldt negativ divergence. Dette betyder, at prisen bevæger sig i én retning, mens RSI går den modsatte vej. Selvom dette ikke nødvendigvis er et klart signal om en forestående nedtur, er det bestemt værd at være opmærksom på.

Bullish procentindeks falder

Et andet bekymrende tegn er det faldende bullish procentindeks for S&P 500. I sidste uge var 80 % af aktierne i bullish mønstre, men denne uge er tallet faldet til 78 %. Dette betyder, at færre aktier i indekset deltager i opgangen, hvilket kan være et tegn på, at markedets styrke ikke er så bred, som man skulle tro.



Færre nye højder i indekset

Når vi ser på procentdelen af nye højder i forhold til nye lavpunkter i S&P 500, er billedet heller ikke opmuntrende. Fredagens nye højdepunkt i indekset blev ikke matchet af en stigning i nye højder, hvilket er et tegn på svaghed i markedets fundament.

Nasdaq 100 sakker bagud

Mens S&P 500 nåede nye højder, lykkedes det ikke for Nasdaq 100 at gøre det samme. Teknologi- og medieaktierne, som tidligere har været førende, har haft svært ved at følge med. Dette kan indikere, at markedets momentum er ved at ændre sig, og at den tidligere styrke i disse aktier er ved at aftage.

Manglende fremgang på New York Stock Exchange

Endelig viser New York Stock Exchange’s advance/decline chart, at der med denne uges nye højder i S&P 500 var færre aktier, der steg, og flere aktier, der faldt. Dette er endnu et tegn på, at markedsstyrken er ujævn.

Selvom S&P 500 ser stærk ud på overfladen, er der flere tegn på, at markedet måske ikke er så robust, som det ser ud.

Se det originale indhold her.

Artiklens Tags: