Spar penge ved at flytte dit elforbrug til de billige timer – her er et smart sted at starte

Har du en elaftale med variabel timepris? Læs videre for at finde ud af, hvordan du nemt kan flytte dit elforbrug til døgnets billigere timer og spare penge på din elregning.

Hvis du har en elaftale med variabel timepris, har du sikkert allerede opdaget, at der er penge at spare ved at flytte en del af dit elforbrug til tidspunkter, hvor strømmen er billigere. Men hvordan gør du det i en travl hverdag? Nogle dagligdags gøremål er lettere at flytte end andre, og her kommer din udsæt-knap på husholdningsapparater ind i billedet.

Udsæt-knappen – din nye bedste ven

Det er sjældent en god idé at udsætte tingene, men når det handler om elforbrug, kan det faktisk være en økonomisk fordel at trykke på den lille udsæt-knap, som mange af dine husholdningsapparater er udstyret med.

De fleste moderne vaskemaskiner, tørretumblere og opvaskemaskiner har en udsæt-funktion, der giver dig mulighed for at planlægge, hvornår apparaterne skal starte. Det betyder, at du kan sætte en vask eller opvask over i løbet af dagen og indstille maskinen til at starte om natten, hvor strømmen ofte er billigere.

Læs også: Hvad tjener en elektriker?

Hvordan fungerer udsæt-knappen?

Udsæt-knappen er simpel at bruge. Du vælger blot det program, du ønsker at køre, og indstiller maskinen til at starte senere – f.eks. midt om natten, hvor elpriserne typisk er lavere. På den måde kan du få vasket og tørret tøj eller klaret opvasken, mens du sover, og uden at betale de høje elpriser, der ofte er i dagtimerne.



Hvilke fordele er der ved at flytte elforbruget?

At flytte en stor del af dit elforbrug til de billige timer kan gøre en mærkbar forskel på din elregning. Strøm er typisk billigere om natten, fordi færre bruger den. Ved at bruge maskiner som vaskemaskiner og opvaskemaskiner på de tidspunkter, hvor strømmen er billigst, kan du altså nemt skære en god del af dine elomkostninger.

Det kræver minimal indsats fra dig – kun en lille justering i måden, du bruger dine apparater på. Med udsæt-funktionen kan du opretholde en effektiv hverdag, spare penge og samtidig undgå spidsbelastningstidspunkterne, hvor elpriserne er højere.

Læs også: Spar penge på el og vand gennem dette vilde tilbud fra Power

Sådan kommer du i gang

Hvis du vil begynde at flytte dit elforbrug til døgnets billigste timer, er det nemt at komme i gang. Start med at tjekke, om dine apparater har en udsæt-knap. Har de det, kan du nemt indstille dem til at køre om natten eller i andre perioder, hvor elprisen er lav.

Selv små justeringer i din daglige rutine kan føre til store besparelser, og med moderne teknologi som udsæt-funktionen bliver det lettere end nogensinde at optimere dit energiforbrug.

Du kan læse mere fra Norlys her

Artiklens Tags: