1. Lav dine egne snacks
At lave dine egne snacks er ofte meget billigere end at købe færdiglavede. Her er nogle enkle og lækre opskrifter, du kan prøve:
- Hjemmelavede granolabarer: Brug havregryn, honning, tørret frugt og nødder. Bland ingredienserne, tryk dem ned i en bageform og bag dem i ovnen.
- Popcorn: Køb en pose upoppet popcorn og lav dem derhjemme. Du kan krydre dem med salt, smør eller andre smagsvarianter.
- Frugtchips: Skær æbler eller bananer i tynde skiver og bag dem i ovnen ved lav varme, indtil de er sprøde.
2. Køb i bulk
At købe snacks i bulk kan spare dig penge i det lange løb. Store poser med nødder, tørret frugt eller kiks er ofte billigere pr. enhed end små poser. Specielt hvis de også er på tilbud.
3. Planlæg dine snacks
Planlægning er nøglen til at spare penge. Lav en ugeplan for dine snacks, så du undgår at købe dyre, impulskøb. Forbered dem i forvejen, så du altid har noget ved hånden.
4. Genbrug rester
Brug rester fra måltider til at lave snacks. For eksempel kan du lave en lækker hummus eller guacamole til at dyppe grøntsagsstave i. Rester af kød kan bruges til små sandwiches eller wraps.
-
-
5. Køb sæsonens frugt og grønt
Sæsonens frugt og grønt er ofte billigere og smager bedre. Brug sæsonens varer til at lave sunde og billige snacks. For eksempel er æbler og gulerødder gode i efteråret, mens bær er perfekte om sommeren.
6. Brug genanvendelige beholdere
Investér i genanvendelige snackposer og beholdere. Ikke alene er det bedre for miljøet, men det kan også spare dig penge på plastikposer og emballage i det lange løb.
7. Lav smoothies
Smoothies er en god måde at få masser af næring på en billig måde. Brug frugt, grøntsager og yoghurt til at lave sunde smoothies. Du kan også fryse dem ned i portionsstørrelser, så du altid har en hurtig snack ved hånden.