Spændende nyt: Christian Eriksens markedsværdi gennem årene

Christian Eriksen har haft en imponerende karriere med topklubber som Ajax, Tottenham og Inter Milan. Men hvordan har hans markedsværdi udviklet sig gennem årene?

Christian Eriksen, en af Danmarks største fodboldtalenter, har haft en imponerende karriere, der spænder over flere af de største ligaer i Europa. Hans markedsværdi har naturligvis fulgt med på denne rejse, men den har haft sine op- og nedture i takt med hans karrieremæssige udvikling.

Ajax-dagene: Starten på noget stort

Eriksen begyndte sin professionelle karriere i hollandske Ajax, hvor han hurtigt viste sit talent på midtbanen. På sit højdepunkt i Ajax blev han vurderet til 18 millioner euro (cirka 135 millioner danske kroner).

Tottenham: En superstjerne i Premier League

I 2013 tog Christian Eriksen det store spring til Premier League, hvor han skrev kontrakt med Tottenham Hotspur (Spurs). Her blomstrede hans karriere for alvor, og han blev hurtigt en af holdets vigtigste spillere. Under sin tid i Tottenham nåede Eriksen en markedsværdi på hele 100 millioner euro, hvilket gjorde ham til en af de mest værdifulde midtbanespillere i verden på det tidspunkt. 100 millioner euro er omkring 745 millioner danske kroner.

Læs også: Hvad er Christian Eriksens løn?

Inter Milan: Et nyt kapitel i Italien

I 2020 blev Eriksen solgt til italienske Inter Milan, hvor han fortsatte sin karriere i en af de stærkeste ligaer i verden, Serie A. Selvom hans skifte til Inter Milan var et nyt og spændende kapitel, faldt hans markedsværdi en smule i takt med, at han ikke opnåede samme dominerende rolle som i Tottenham. I sin tid hos Inter Milan nåede hans værdi at falde fra 100 millioner euro til omkring 85 millioner euro. (cirka 633 millioner danske kroner).



Brentford: En kort, men vigtig periode

Han gjorde et imponerende comeback i Premier League med Brentford i 2022. Selvom hans markedsværdi på det tidspunkt var faldet til omkring 20 millioner euro (150 millioner danske kroner), viste Eriksen, at han stadig havde evnerne til at spille på højeste niveau.

Manchester United: En erfaren midtbanespiller

I 2022 skiftede Christian Eriksen til Manchester United, hvor han nu spiller under manager Erik ten Hag. Hans markedsværdi er dog faldet yderligere til 8 millioner euro (60 millioner danske kroner), hvilket afspejler hans alder og det faktum, at hans karriere nærmer sig slutningen. Alligevel har Eriksen stadig meget at tilbyde, især som en erfaren spiller, der kan bidrage med både lederskab og dygtige afleveringer.

Du kan læse mere om Christian Eriksen på Transfermarkt her

Artiklens Tags: