Stor donation skal hjælpe med at tackle de unges mistrivsel

Læs om dette samarbejde og hvad de gør for at tackle mistrivslen blandt unge.

Pressemeddelelse - Via Ritzau

Rotary har siden sommeren 2023 haft et tæt samarbejde med headspace Danmark med et fælles fokus på at tackle mistrivslen blandt børn og unge i Danmark. Samarbejdet udspringer af Rotarys internationale fokus på mental sundhed verden over.

”Alt for mange unge har det svært. Mistrivsel har det med at udvikle sig fra mindre problemer til at blive stadig mere uoverskuelige. headspace er et nemt, hurtigt og trygt sted at gå hen for unge, der har brug for hjælp og rådgivning. Der er taget mange initiativer og afholdt mange arrangementer til fordel for headspace over hele landet. I distrikt 1440 støtter Rotary op om samarbejdet med headspace og har bl.a. afholdt en stribe koncerter, hvor overskuddet tilfalder headspace. Vi er derfor meget stolte af at kunne overrække en stor donation til headspace i dag”, udtaler Britta Hedegaard, som er formand for den nationale headspace projektgruppe.

Foruden de lokalt indsamlede midler i distrikt 1440 er der samlet 100.000 kr. ind på landsplan. Dertil kommer, at headspace-centre landet over løbende modtager donationer fra de lokale Rotary-klubber. headspace er i dag til stede med 33 centre fordelt på 30 kommuner landet over og vil bruge de indsamlede midler på følgende lokale initiativer:

  • headspace Family – etablering af en national online vidensplatform.
  • Etablering af headspace Vesthimmerland.
  • headspace Esbjerg til fastholdelse af unge i job og uddannelse.
  • Udgående aktiviteter fra headspace Haderslev.
  • Etablering af headspace Bornholm.
  • Etablering af headspace Møn.



headspace sætter overordentlig stor pris på samarbejdet og ser frem til, at samarbejdet fortsætter i de kommende år.

”Vi kommer med mere end 10 års erfaring i mødet med pressede børn og unge og med et veludviklet koncept til tværsektorielt samarbejde med kommuner og private aktører. Sammen lykkes vi ofte med at opfange børn og unge, inden problemerne vokser sig for store – både menneskeligt og økonomisk. Vi er derfor utrolig glade for, at Rotary landet over støtter indsatsen i headspace med såvel nationale som lokale donationer. Vi har brug for den slags partnerskaber, hvis vi sammen skal gøre os håb om at knække de alt for mange negative kurver omkring unges mistrivsel,” slutter Poul Nyrup Rasmussen, stifter af og protektor for Det Sociale Netværk/headspace Danmark.

Artiklens Tags: