Tesla-investorer tvivler mere og mere på Elon Musk: Har hans engagement i Twitter skadet tilliden?

Er Elon Musks køb af Twitter ved at få Tesla-investorerne til at miste tilliden til ham?

Elon Musk har længe talt om selvkørende Tesla-taxier, og nu siger han, at de snart er klar til lancering. Men Tesla-investorerne er ikke overbeviste. Efter hans seneste demonstration faldt Tesla-aktien markant.

Investorerne er vant til, at Musk lover store ting, som han ofte har svært ved at indfri. Men måske er der noget nyt på spil denne gang.

Er Musks løfter blevet for store?

For få dage siden præsenterede Elon Musk sine nyeste produkter. Ud over en selvkørende robot-taxi afslørede han også en selvkørende Robovan. Og som om det ikke var nok, lovede han en dag at levere Star Wars-lignende robotter til omkring 205.000 kroner stykket.

"Jeg tror, at dette vil blive det største produkt nogensinde, uanset kategori,"

Sagde Tesla's CEO Elon Musk ifølge BusinessInsider.

Wall Street tvivler på Elon Musk – af to grunde

Men Wall Street er ikke imponerede. Tesla-aktien faldt næsten 9 procent efter annonceringerne, og investorerne har flere grunde til at være skeptiske over for Musks udtalelser:

  1. Selvkørende taxier møder store tekniske og juridiske udfordringer.
  2. Musk har en lang historie med at love produkter, der enten bliver forsinket eller aldrig kommer på markedet.

De såkaldte "Muskbots" virker mere som en specialeffekt end et reelt produkt lige nu. Skepsissen er til at tage og føle på. Men spørgsmålet er, hvor meget af denne tvivl handler om Musks tid hos Tesla – og hvor meget skyldes hans ejerskab af Twitter.

Har Twitter skadet Elon Musks ry?

Og her kommer en ny teori – ganske vist kun spekulation – ind i billedet: Før Musk købte Twitter i oktober 2022, var hans ry som en teknologisk pioner, der revolutionerede biler og raketter. Men nu er billedet et andet: En teknologisk pioner, der opnåede stor succes med Tesla og SpaceX, men som har været ustabil og selvdestruktiv i sin håndtering af Twitter.

For en tid var mange Musk-fans ligeglade med, om han fejlede på Twitter – det skulle ikke påvirke hans bedrifter hos Tesla og SpaceX.

Er tålmodigheden slut?

Siden opkøbet af Twitter, har Musk set annoncører forlade Twitter, og værdien af hans investering på 308 milliarder kroner er faldet drastisk. Og samtidig ser det ud til, at Tesla-investorer ikke længere er lige så tilgivende.