Torm udbytte 2024: Her er alt du skal vide

Torm-aktien står klar til at udbetale udbytte den 3. december med en ex-dato den 19. november. Læs videre for at finde ud af, hvad det betyder for dig som aktionær.

Torm, en operatør inden for transport af olie og olieprodukter, som også er noteret på det danske C25 indeks, er klar til at udbetale udbytte igen den 3. december. Selskabet udbetaler, ligesom Tryg, udbytte fire gange om året, hvilket gør det til en attraktiv aktie for investorer, der søger løbende afkast. Hvis du ejer Torm-aktier, er der derfor en god mulighed for at få en del af det kommende udbytte.

Ex-dato den 19. november: Hvad betyder det for dig?

For at være berettiget til at modtage det kommende udbytte fra Torm skal du eje aktien før ex-datoen, som er sat til den 19. november. Ex-datoen markerer den dag, hvor aktien begynder at handle uden retten til det næstkommende udbytte. Hvis du køber aktien efter den 19. november, vil du ikke være berettiget til udbyttet den 3. december.

Læs også: Vores artikel om C25 aktier

Det betyder, at hvis du vil sikre dig din del af udbyttet, skal du sørge for at have købt eller eje Torm-aktier før denne dato. Det er vigtigt at holde øje med ex-datoer, da aktiekurserne ofte tilpasser sig, når aktier begynder at handle uden retten til det næstkommende udbytte.

Fire årlige udbetalinger

Torm udbetaler udbytte fire gange om året, hvilket er en fordel for investorer, der ønsker en jævn strøm af indtægter fra deres investeringer. Regelmæssige udbyttebetalinger giver stabilitet og forudsigelighed, hvilket gør Torm til en populær aktie blandt udbytteorienterede investorer.



Med fire årlige udbetalinger kan investorerne forvente løbende afkast gennem året, hvilket er med til at forbedre deres samlede afkast. Dette gør Torm-aktien til et godt valg for dem, der ønsker både kapitalvækst og en stabil indtægt.

Eksempel: Udbytte på 100 aktier

Hvis du havde 100 Torm-aktier ved sidste udbyttebetaling, ville du have modtaget 1.219 kr. Dette viser, at selv en relativt beskeden beholdning af Torm-aktier kan give en betydelig indkomst over tid. Ved fire årlige udbetalinger kan det hurtigt løbe op og give en stabil indkomststrøm for investorer, der har valgt at holde fast i aktien.

Udbyttebetalinger som disse er en attraktiv del af Torms aktiepolitik og gør det til en aktie, der kan give dig en løbende passiv indkomst, mens du også potentielt kan nyde godt af en stigning i aktiekursen.

Du kan læse mere på DividendMax her