Tryg udbytte 2024: Her er alt du skal vide

Tryg-aktien står klar til at udbetale udbytte igen den 16. oktober, og investorer kan se frem til endnu en betaling. Men hvad betyder det for dig som aktionær, og hvad kan du forvente i udbytte? Læs med og få alle detaljerne.

Tryg, en af Danmarks største forsikringsselskaber, som endda også er i C25 indekset, er kendt for sine regelmæssige udbyttebetalinger, og den 16. oktober er det tid til endnu en udbetaling. Selskabet udbetaler udbytte fire gange om året, hvilket gør det til en attraktiv aktie for investorer, der søger stabile afkast. Med en udbytteprocent lige under 5% er Tryg en af de danske aktier, der tilbyder en stabil og pålidelig indtægt til sine aktionærer.

Ex-date den 14. oktober: Hvad betyder det for dig?

For at modtage det kommende udbytte skal du eje aktien før ex-datoen, som i dette tilfælde er den 14. oktober. Ex-datoen er den dag, hvor aktien handles uden retten til det kommende udbytte. Det betyder, at hvis du f.eks køber aktien d. 15 oktober, vil du ikke være berettiget til udbyttet den 16. oktober.

Læs også: Vores artikel om C25 aktier

Hvis du allerede ejer Tryg-aktier eller køber dem før den 14. oktober, vil du modtage udbytte den 16. oktober. Er du ny på aktiemarkedet, kan det være værd at holde øje med ex-datoer, da aktiekurserne ofte falder på ex-datoen, svarende til det udbetalte udbytte.

Udbytteprocent på lige under 5%

Tryg har en årlig udbytteprocent på lige under 5%, hvilket er attraktivt for mange investorer. Udbytteprocenten udtrykker det samlede årlige udbytte i forhold til aktiens pris. Med fire årlige udbetalinger får Trygs aktionærer løbende udbetalinger i stedet for én årlig betaling, hvilket kan give en stabil indtægt.



Eksempel: Udbyttebetaling på 100 aktier

For at illustrere, hvordan Trygs udbyttebetaling fungerer, kan vi tage et konkret eksempel. Hvis du havde 100 Tryg-aktier ved sidste udbyttebetaling, ville du have modtaget 195 kr. i udbytte. Denne betaling er en del af de fire årlige udbetalinger, som Tryg gennemfører, og den viser, hvordan selv en relativt beskeden beholdning kan generere en stabil indtægt over tid.

Udbyttebetalinger som denne er en måde for selskaber at belønne deres aktionærer for at holde aktierne. Det gør også aktien attraktiv for langsigtede investorer, der søger en kombination af vækst og indkomst.

Du kan læse mere på DividendMax her