Tysk luftfartsselskab Volocopter indgiver konkursbegæring efter mislykkede fundraisingforsøg

Volocopter, en tysk startup inden for urban lufttransport, har indgivet konkursbegæring efter gentagne forsøg på at rejse kapital i et vanskeligt globalt marked.

Det 2011-etablerede Volocopter, som har arbejdet med udvikling af bæredygtige elektriske fly med vertikal start og landing (eVTOL), indgav sin konkursbegæring ved lokalretten i Karlsruhe i det sydvestlige Tyskland.

Advokat Tobias Wahl fra Anchor Rechtsanwältegesellschaft mbH er blevet udpeget som administrator for selskabet.

Volocopters mission og udfordringer

Volocopter har haft som mål at revolutionere bytransport med deres VoloCity eVTOL-fly, der er designet til at være støjsvagt, bæredygtigt og sikkert. Flyet skulle have været lanceret i 2025, men virksomheden afventer stadig en vigtig typegodkendelse fra Det Europæiske Luftfartssikkerhedsagentur (EASA).

Udover selve flyene har Volocopter også udviklet en cloud-baseret digital platform, VoloIQ, som fungerer som hjernen bag virksomhedens operationer.



Manglende finansiering og interne omstruktureringer

Ifølge en pressemeddelelse udtalt administrator Tobias Wahl, at virksomheden stadig har brug for yderligere finansiering for at tage de sidste skridt mod markedslanceringen. Han tilføjede:

"Vi vil forsøge at udvikle et restruktureringskoncept inden udgangen af februar og implementere det sammen med investorer."

Volocopters administrerende direktør, Dirk Hoke, understregede, at virksomheden er teknologisk foran konkurrenterne med hensyn til test og certificering. Han håber, at dette vil gøre Volocopter attraktiv for investorer, selvom der nu også planlægges interne omstruktureringer. Hoke træder tilbage som CEO ved udgangen af februar 2025.

Globale investeringsudfordringer

Trods tidligere succes med at rejse betydelige midler har de aktuelle økonomiske betingelser, både i Tyskland og internationalt, gjort det svært for Volocopter at tiltrække nye investeringer.

Dette skyldes blandt andet:

  • Geopolitiske spændinger
  • Høje renter
  • Svage globale aktiemarkeder
  • En fortsat global leveomkostningskrise

Disse faktorer har gjort investorer mere forsigtige, især når det gælder eksperimentel teknologi og transportsektoren.

En bredere tendens

Volocopters udfordringer afspejler en bredere tendens inden for teknologi og innovation. Selv store spillere som Tesla oplever investorforbehold. Teslas nyligt annoncerede Robotaxi-projekt (Cybercab) har også mødt krav om større klarhed om prissætning og forretningsmodel, før investorer er villige til at støtte projektet.

Volocopters skæbne understreger de udfordringer, selv banebrydende virksomheder står overfor i et stramt økonomisk klima, hvor innovative idéer kæmper for at finde den nødvendige kapital til at blive realiseret.

Se kilden til indholdet her.