Uber vender tilbage til Danmark: Hvad kan vi forvente denne gang?

Uber er på vej tilbage til Danmark, men denne gang med en lovlig model. Læs om Ubers comeback og de store prisforskelle på Uber-ture i europæiske storbyer.

Uber, den kontroversielle taxa-app, er klar til at gøre comeback i Danmark fra næste år. Efter en stormfuld periode fra 2014 til 2017, hvor Uber blev kritiseret for at bryde loven og modtog en bøde på 25 millioner kroner, vender de nu tilbage med en ny og lovlig model.

Partnerskab med Drivr sikrer lovlig taxaoplevelse

I modsætning til tidligere, hvor Uber forsøgte at operere som en "samkørselsordning", vil de denne gang samarbejde med det københavnske taxiselskab Drivr. Det betyder, at når du bestiller en Uber-tur i København, vil det være en Drivr-chauffør, der henter dig. Bo Svane, administrerende direktør for Drivr, forklarer, at kunderne vil opleve en enklere og mere brugervenlig taxaoplevelse gennem Uber-appen.

"Kunderne vil opleve, at det bliver endnu nemmere at køre taxa i København, og kunderne får en meget simpel oplevelse, når de skal booke en taxa via deres app," siger Bo Svane til DR nyheder.

Hvad kan det koste at køre med Uber?

Selvom de danske priser endnu ikke er offentliggjort, kan vi få en idé om omkostningerne ved at se på priserne i andre europæiske storbyer, hvor Uber allerede opererer. Ifølge en analyse foretaget af NetCredit i 2022 varierer prisen for en 10-kilometers tur betydeligt mellem byerne. For eksempel er Uber-ture i Norge blandt de dyreste, mens du i Vilnius kan tage en tur uden at sprænge budgettet.



Ubers turbulente fortid i Danmark

Ubers tidligere forsøg på at etablere sig i Danmark som en samkørselsordning blev hurtigt mødt med modstand. Selskabet hævdede, at deres model ikke var klassisk taxakørsel, men dette argument holdt ikke i retten. Efter flere retssager, der kulminerede i Højesteret, blev Uber idømt en bøde på 25 millioner kroner for ulovlig taxakørsel, og mange af deres chauffører blev også straffet.

Nu vender Uber altså tilbage under helt nye omstændigheder, og denne gang med en model, der overholder dansk lovgivning. Samarbejdet med Drivr betyder, at alle Ubers ture i Danmark vil blive udført af godkendte taxachauffører.

Hvad betyder dette for danske forbrugere?

For danske forbrugere kan Ubers tilbagevenden betyde mere konkurrence på taxamarkedet, hvilket potentielt kan føre til lavere priser og bedre service. Samtidig vil det være spændende at se, hvordan det nye partnerskab mellem Uber og Drivr bliver modtaget af de københavnske kunder.

Mens Uber har lært af sine tidligere fejl, vil deres tilbagevenden uden tvivl blive nøje overvåget af både myndigheder og forbrugere. For nuværende kan vi kun spekulere på, hvad de præcise omkostninger vil være for en Uber-tur i København, men den nye model lover en mere strømlinet og lovlig taxaløsning for danskerne.

Læs mere om Ubers comeback på DR Nyheder.

Artiklens Tags: