Tre unge iværksættertalenter fra Aarhus vinder Erhvervsministeriets og Fonden for Entreprenørskabs iværksætterpris og er dermed blandt Danmarks største talenter inden for iværksætteri. Deres idé hjælper chauffører i transportbranchen med at opbygge et fællesskab, øge trivslen og styrke fagligheden.
Virksomheden Team Driver med Camilla Beenfeeldt, Anthony Sangano og Charles Garvang vinder 100.000 kroner og titlen som indehaver af Erhvervsministeriets og Fonden for Entreprenørskabs iværksætterpris i kategorien diversitet.
Prisen blev overrakt af erhvervsminister Morten Bødskov og Christian Vintergaard, direktør i Fonden for Entreprenørskab til Danmarks Entreprenørskabsfestival i K.B. Hallen i København.
Team Driver arbejder målrettet på at innovere en transportbranche, der i mange år har været overset, når det kommer til udvikling af arbejdsmiljø og fællesskab.
Transportbranchen har længe stået stille, hvad angår forbedringer, der reelt hjælper chaufførerne i deres daglige arbejde. Det vil de tre iværksættertalenter ændre ved at introducere nye teknologier og værktøjer, der ikke blot forbedrer trivsel, men også bringer sektoren ind i en moderne æra.
-
-
Med deres digitale platform samler de alt nødvendig information ét sted og giver chaufførerne mulighed for både at opretholde online forbindelser og arrangere fysiske møder. Dette er særligt vigtigt i en branche, der ofte er præget af isolation.
Samtidig integrerer Team Driver AI-teknologi, der hjælper med at tackle læse- og indlæringsvanskeligheder, og de opdaterer løbende indholdet i appen baseret på chaufførernes egne spørgsmål og behov.
Charles Garvang fra Team Driver udtaler:
"Det er vildt at vinde, især når vi har set, hvem vi har været oppe imod. Det er ikke en hemmelighed, at det er hårdt at være en startup, så pengene og anerkendelsen hjælper både på selvtilliden og vores videre iværksætterrejse."
"Pengene skal blandt andet bruges til at styrke og fortsætte opbygningen af fællesskaber i branchen. Man har mange alenetimer som chauffør. I gamle dage kunne man kalde over en walkietalkie. Den er væk, men vi vil have det stærke fællesskab tilbage i branchen, så der er nogen at tale med, når man kører på landevejen klokken tre om natten."
Det var blandingen af teknologi og et fokus på en overset branche og industri, der imponerede erhvervsminister Morten Bødskov, direktør i Fonden for Entreprenørskab Christian Vintergaard og juryen bag prisen bestående af Louise Lachmann - bestyrelsesforperson, Fonden for Entreprenørskab, Christian E. Elling - Managing Partner fra Lundbeckfonden BioCapital Christin Tuxen - Chef for Erhvervskunder i Danmark, Danske Bank og Lotte G. Lundberg - Direktør, Den Danske Maritime Fond.
Erhvervsminister Morten Bødskov udtaler:
”Først og fremmest skal der lyde et stort tillykke til vinderne Team Driver. De har formået at skille sig ud i et særdeles stærkt felt, der alle bidrager til at skabe et mere inkluderende og alsidigt erhvervsliv. Og der er ingen tvivl om, at vi har brug for mere diversitet i Danmark. Det gælder også blandt vores virksomheder. Jeg er derfor glad for at se, at diversitet også er noget, som danske iværksættere vejer højt. Jeg ser frem til at følge med i Team Drivers udvikling og se, hvordan de formår at arbejde videre med deres spændende projekt.”
Direktør i Fonden for Entreprenørskab Christian Vintergaard udtaler:
”Jeg ønsker vinderne et stort tillykke. De har markeret sig i et ellers stærkt felt af 59 nominerede. Vi har med denne pris ønsket at inspirere unge til at forfølge deres iværksætterdrømme og skabe virksomheder, der gør en forskel, samtidig med at vi ville vise, at vi her i Danmark har nogle dygtige iværksættere. Team Driver er en eksemplarisk case på det,” siger han.
De øvrige vindere er:
Kategori: Håndværk revitaliseret
Virksomhed: Acembee
Stiftere: Oline Ryberg Stærke og Holger Bregnhøj Weise
Kategori: Life Science
Virksomhed: Yuman
Stiftere: Sara Lopez Alaguero og Andrei Chirtoaca
Om Iværksætterprisen
Det er første gang, iværksætterprisen overrækkes. Den er opdelt i tre kategorier, nemlig diversitet, håndværk revitaliseret og life science. Årsagen til den nye pris er ifølge ministeren og Fonden for Entreprenørskab, at hvis det danske iværksættermiljø skal udvikle sig til et af verdens bedste, skal hele talentmassen aktiveres.
Gode ideer skal i endnu højere grad skabes og realiseres her i Danmark, og endnu flere skal prøve kræfter med iværksætteri eller arbejde i en iværksættervirksomhed uafhængigt af køn, alder eller uddannelsesmæssig baggrund. Det kræver dygtige rollemodeller, som kan inspirere unge til at prøve kræfter med iværksætteri.
Derfor indstifter Erhvervsministeriet og Fonden for Entreprenørskab prisen, som hylder tre unge iværksættervirksomheder, der viser vejen for andre unge iværksætterspirer. Formålet med Iværksætterprisen er derfor at inspirere unge til iværksætteri og hylde unge iværksættere ved at uddele en pris med dertilhørende økonomisk legat på 100.000 kroner.
Om Danmarks Entreprenørskabsfestival
Danmarks Entreprenørskabsfestival er der, hvor idé, læring & innovation går hånd i hånd.
Vi samler elever og studerende, lærere og undervisere, iværksættere og rollemodeller, erhvervsliv og politikere og mange flere for at fejre idérigdom, læring og handlekraft. Festivalen skal også inspirere flere skoler og undervisere til at omfavne entreprenørskab i deres undervisning.
Det hele handler om og give børn og unge entreprenørielle evner i løbet af deres skole og uddannelse, fordi det giver dem livsforandrende muligheder for at skabe, forandre og gøre en forskel for dem selv og deres omverden.