300.000 pensionister får flere penge – men mange overses i ny finanslov

Ældrechecken får et løft på op til 5.000 kr., men mange pensionister står stadig uden den nødvendige hjælp til at håndtere stigende priser.

Regeringen har netop præsenteret finansloven for 2025, og der er gode nyheder til nogle af landets pensionister.

Folkepensionister med de laveste indtægter kan se frem til en permanent forhøjelse af ældrechecken med op til 5.000 kr.

Det betyder flere penge i januar for cirka 300.000 pensionister, der har brug for en økonomisk håndsrækning.

Ældrechecken giver lidt luft i budgettet

Ifølge Ældre Sagen er den forhøjede ældrecheck en positiv udvikling. Organisationens direktør, Bjarne Hastrup, siger:

"Det er positivt, at så mange pensionister nu kan få lidt mere luft i deres budgetter. Pengene lander på et tørt sted."

Den ekstra hjælp er tiltrængt, især fordi priserne på fødevarer og energi er steget markant i de seneste år.



Prispresset rammer fortsat hårdt

Desværre er det ikke alle pensionister, der får glæde af den nye finanslov. Mange oplever stadig, at deres økonomi presses af de stigende leveomkostninger.

Ifølge Ældre Sagen er priserne på fødevarer steget med 25% de seneste tre år, mens el og varme er blevet 20% dyrere. Det rammer især pensionister, som bruger en stor del af deres budget på basale fornødenheder.

Derfor foreslog Ældre Sagen, at reguleringen af folkepensionen og andre ydelser blev fremrykket, så de bedre kunne følge med den generelle pris- og lønudvikling. Det forslag blev dog ikke en del af finansloven, hvilket har skuffet organisationen.

Læs også: Fleksjob løn i 2025: Hvor meget kan du få udbetalt?

Andre initiativer på finansloven

Selvom den generelle støtte til pensionister kunne have været stærkere, rummer finansloven også andre initiativer, som har betydning for ældre:

  • Demensudredning: Der afsættes 15 mio. kr. i 2025 og 20 mio. kr. i 2026 til at styrke udredningen af demens og støtte de 100.000 danskere, der lever med sygdommen.
  • Borgerrådgivere: Der er afsat 35 mio. kr. i 2025 til at sikre, at kommunale borgerrådgivere fortsat kan hjælpe med vejledning og retssikkerhed i kontakten med kommunen.
  • Ældreråd: Danske Ældreråd tildeles midler via de generelle bloktilskud, så deres arbejde kan fortsætte uændret.

Pensionen halter efter

Selvom folkepensionen følger lønudviklingen på det private arbejdsmarked, har inflationen udhulet købekraften. Ifølge Ældre Sagen er pensionisternes økonomiske situation stadig presset, og de ser frem mod nye løsninger for at sikre en bedre balance mellem indkomst og udgifter.


Finansloven for 2025 giver en vigtig økonomisk håndsrækning til de mest økonomisk udsatte pensionister, men mange står stadig tilbage uden den nødvendige hjælp.

Med stigende priser på fødevarer og energi er der fortsat behov for langsigtede løsninger, der kan sikre pensionister en mere stabil økonomi.

Læs mere her.

Artiklens Tags: