Erling Haaland og hans imponerende rejse gennem markedsværdi

Erling Haalands rejse mod toppen har været bemærkelsesværdig – fra 200.000 euro som 16-årig til i dag at være blandt de mest værdifulde fodboldspillere i verden.

Hvis du er fodbold interesseret, så har du helt sikkert hørt om Erling Haaland og hans imponerende rejse.

Erling Haaland har oplevet en markant udvikling i sin karriere, og hans markedsværdi har fulgt samme eksplosive kurve. Den norske angriber startede sin professionelle rejse i en relativt lille klub, men har i dag positioneret sig som en af de mest værdifulde spillere i fodboldverdenen.

Fra Bryne BK til Molde BK: Begyndelsen

Haalands professionelle karriere begyndte i norske Bryne BK, hvor han som blot 16-årig fik en markedsværdi på omkring 200.000 euro. Dette svarer cirka til 1,5 millioner danske kroner. Den unge angriber viste tidligt talent, og det varede ikke længe, før større klubber fik øjnene op for hans potentiale. Som 17-årig skiftede Haaland til Molde BK, hvor hans markedsværdi steg til 300.000 euro (cirka 2,25 millioner DKK) – en betragtelig værdi for en ung spiller.

Læs også: Hvad er Erling Haalands løn?

Gennembruddet hos Red Bull Salzburg

Det næste skridt i Haalands karriere blev afgørende, da han som 19-årig blev hentet til Red Bull Salzburg. Her slog han for alvor sit navn fast i europæisk fodbold, og hans markedsværdi skød i vejret. På blot et par sæsoner i klubben nåede Haaland en imponerende værdi på 45 millioner euro (cirka 335 millioner danske kroner), inden han skiftede til Borussia Dortmund. I Salzburg imponerede han med sin evne til at score mål på næsten uhyggelig vis, hvilket fik store europæiske klubber til at vise interesse.



Rekordværdier i Borussia Dortmund

I Borussia Dortmund tog Haalands markedsværdi et gigantisk spring. På rekordtid etablerede han sig som en af de mest frygtede angribere i Europa, og hans markedsværdi steg hurtigt til 150 millioner euro (1,1 milliard danske kroner). Hans præstationer i Bundesligaen og på den internationale scene cementerede hans status som en superstjerne og gjorde ham til en af de mest eftertragtede spillere i verden.

Overgangen til Manchester City

I 2022 blev Haaland hentet til Manchester City for en markedsværdi på omkring 150 millioner euro, men værdien fortsatte med at stige. Siden skiftet til Premier League har Haaland fortsat sin imponerende præstation. Hans nuværende markedsværdi ligger på rekordhøje 200 millioner euro, hvilket svarer til cirka 1,5 milliarder danske kroner.

Du kan læse mere på Transfermarkt her