Temu under pres for at forklare sig om ulovlige produkter

Den kinesiske online markedsplads Temu har indtil den 21. oktober til at svare på EU-Kommissionens spørgsmål om ulovlige produkter.

Temu, som blev grundlagt af PDD Holdings i 2022, er blevet bedt af EU-Kommissionen om at forklare, hvilke tiltag de har taget for at forhindre salg af ulovlige produkter på deres platform. Dette sker som en del af de strenge krav under Digital Services Act (DSA).

Hvad forventer EU af Temu?

EU-Kommissionen ønsker, at Temu leverer yderligere oplysninger om, hvordan de håndterer risikoen for ulovlige produkter, og hvordan de beskytter forbrugere, sundhed og brugernes velbefindende. Derudover skal Temu forklare, hvordan de sikrer beskyttelse af brugernes persondata og hvilke anbefalingssystemer de benytter.

Temu har tidligere modtaget en advarsel fra EU i juni, hvor de blev bedt om at forklare, hvordan de overholder DSA’s regler om ulovlige produkter og "dark patterns" – manipulative designmetoder, der får brugere til at foretage uønskede handlinger.

Se også: Hvad er Temu? Alt hvad du skal vide før du bestiller derfra

Er forbrugerne i fare?

Det Europæiske Forbrugerorganisationens netværk (BEUC) indgav allerede i maj klager mod Temu for ikke at beskytte forbrugerne tilstrækkeligt. De hævder, at Temu ikke giver nødvendige oplysninger om sælgere, hvilket gør det svært for forbrugerne at sikre, at produkter opfylder EU's sikkerhedskrav.

Fernando Hortal Foronda fra BEUC udtalte, at Temu ser ud til at bryde loven og ikke gør nok for at forhindre, at forbrugerne bliver udsat for farlige og ulovlige produkter.

Hvad sker der nu?

Temu har indtil 21. oktober til at besvare Kommissionens spørgsmål. Dette er ikke det første tilfælde af ikke-overholdelse af DSA's regler, da andre platforme som Meta, AliExpress og TikTok også er blevet undersøgt for mulige overtrædelser.

Se det originale indhold her.

Artiklens Tags: